Parochieblad warm ontvangen door burgervader

 

P E R S B E R I C H T

Parochieblad warm ontvangen door burgervader

De parochie van de H. Augustinus, met drie jaarringen, verspreid over Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar met zes kernen en zeven kerken heeft een nieuw gezamenlijk parochieblad, genaamd ‘De Augustinus’. Waar je trots op bent, wil je laten zien. Het eerste nummer werd vrijdag 23 januari daarom aangeboden aan burgemeester Waaijer van Oegstgeest.

Hij was de vierde en laatste burgemeester die door pastoor Michel Hagen en vicevoorzitter Astrid van der Valk van het parochiebestuur van de H. Augustinus werd bezocht. Hagen verrichtte de aftrap in het gesprek met de opmerking dat de kerk van de H. Willibrord de parochiekerk is. De burgemeester en de pastoor meenden elkaar wel meer gezien te hebben. En om die twijfel weg te nemen, stelde de burgervader zich nog verder voor. Waaijer: ‘Ik ben geboren in De Bilt, was de zevende van de tien in een goede katholieke traditie met een vader als kaasboer. Zo ben ik dus jarenlang misdienaar en acoliet geweest. En na de nodige studies en overheidsbanen, waaronder het burgemeesterschap, ben ik nu waarnemend in Oegstgeest’.

Kansen in papieren vorm

Waaijer had ‘De Augustinus’ nog niet gezien, maar hij kende uiteraard wel de ‘Oké’. ‘Ik hoop oprecht dat dit nieuwe blad een opening geeft tot dialoog, in tegenstelling tot louter stellingen te verkondigen. Richt je op de samenleving. Probeer de ander te begrijpen en de ruimte te bieden de waaromvraag met elkaar te bespreken’, aldus Waaijer. Hagen: ‘Ik ben daarom ook een voorstander van interreligieus humanisme met een beeld op mensen. We zijn immers een urban village geworden’.

De jonge parochie H. Augustinus acteert niet naar binnen, maar de vensters naar de buitenwereld gaan open. Trots wordt daarom het eerste nummer van ‘De Augustinus’ aan de vier burgervaders aangeboden.

De burgemeester was nieuwsgierig naar het blad en ging het gelijk inzien en doorbladeren. Hij vond het er mooi uitzien en zei dat je zoiets niet zomaar weggooit, je bewaart deze uitgave gemakkelijker. ‘Veranderen’ is het moeilijkste Nederlandse werkwoord, en dat is zeker op de keuze voor een gezamenlijk parochieblad van toepassing. Pastoor Hagen legde uit wat er zoal in twee jaar is besproken en gerealiseerd om tot een eerste uitgave in december 2014 te kunnen komen. Hagen: ‘Het blad komt maandelijks uit en over een paar dagen verschijnt alweer het tweede nummer. Met het inmiddels opgebouwde enthousiasme is het weer een prachtige uitgave worden, waar vele parochianen nu al naar uit kijken.’

Dank

Het bezoek werd door de burgervader zeer op prijs gesteld. Van der Valk: ‘Dit was een goede gelegenheid om als parochie meer naar buiten te treden en elkaar te ontmoeten’. Dat werd door burgemeester Waaijer volledig onderstreept en met een hartelijke groet werd er afscheid genomen van elkaar.

O 1 O 2

 

 

 

 

 

Lees meer over de organisatie en de samenwerking van de parochie.

Speak Your Mind

*