Programma heilige deur in Katwijk

In de kerk van Sint Jeroen in Noordwijk wordt op 21 augustus de Heilige Deur geopend. Voorafgaand in de eucharistieviering om 10.00u; bisschop Van den Hende is in deze viering hoofdcelebrant. Tot aan 4 september volgt een activiteitenprogramma: op 21 augustus is er van 8:30u tot 9:30u de Jeroensommegang – een stille tocht door Noordwijk-Binnen, oecumenisch van opzet, waar de wandelaars stil staan bij het leven en werk van St. Jeroen en bidden om het goed verstaan van het evangelie in onze moderne tijd. ‘s Middags om 17:00u is er de vespers met Gregoriaanse gezangen rond St. Jeroen. Doordeweeks is dagelijks na de eucharistieviering van 9 uur de gelegenheid tot aanbidding en tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoeking – tot 12:00u. Daarnaast is er op donderdag 25 augustus een avond getiteld: Barmhartigheid in gospels – gospels gezongen door het Meanderkoor afgewisseld met teksten rond het thema Barmhartigheid; op dinsdag 30 augustus is er een avond met overwegingen waarin de Heilige Deur centraal staat, verzorgd door Mgr. J. de Kok, Franciscaan en emeritus-hulpbisschop van Utrecht. De overwegingen worden gelardeerd door zang van het Maria ter Zeekoor. Op zaterdag 27 augustus zijn er ‘s ochtend om 9 uur de Lauden. Zondag 4 september is het St. Jeroensfeest en zal de Heilige Deur worden gesloten.