Catechese voor gezinnen

Catechese voor het hele gezin

Zondag 17 november 2019 was de eerste gezinscatechese H. Augustinus van dit schooljaar. Het was een vreugdevol gebeuren met ruim veertig gezinnen en een groep zeer betrokken vrijwilligers. Het is een nieuw concept sinds januari van dit jaar. Het bijzondere is dat ouders en kinderen uit de vier dorpen van de parochie (Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar) op zondagochtend samen komen en ieder op eigen niveau catechese krijgt. Dit geldt voor de kinderen en voor de ouders. Dit laatste is wezenlijk, omdat ouders van nu een veel grotere taak hebben in de geloofsopvoeding van hun kinderen dan vroeger. Om het geloof door te geven is gesprek over geloof nodig: gesprek tussen ouders en kinderen.  Als ouders ervoor kiezen om met het geloof verder te gaan, is het nodig dat ze zich verdiepen in de persoon van Jezus. Om die reden biedt de parochie ook de ouders de mogelijkheid om deze catechese te volgen, op een interactieve en laagdrempelig manier. De volgende bijeenkomsten vinden plaats op: 19 januari, 22 maart en 17 mei 2020.

Meer informatie en aanmelden

U bent van harte welkom om aan te haken.

Pastoor Michel Hagen