Diocesaan inluiden Actie Kerkbalans 19 januari

Deze maand vindt het diocesane inluidmoment van het bisdom Rotterdam voor de aftrap van de Actie Kerkbalans 2019 plaats in onze parochie van de H. Augustinus.  Vicaris Tjeerd Visser zal namelijk op 19 januari onder andere om 13.00 uur de klokken gaan luiden in de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk. Dat is dus een prachtige aanleiding om er een extra feestelijk inluidmoment van te maken. U bent van harte welkom om dit mee te maken!

De lokale Katwijkse werkgroep heeft er van 12.45 – 13.30 uur weer een aantrekkelijk, compact programmaatje van gemaakt. Dat gebeurt nu alweer voor het derde jaar waarbij het belangrijk is om de bestaande automatische piloot bij de traditionele Actie Kerkbalans te doorbreken. Dat gebeurt onder andere door speciale doelgroepenbrieven voor de parochianen. En dat heeft de laatste jaren zeker tot positieve resultaten zo ook meer betrokkenheid van parochianen geleid. Het is immers hun kerk, hun gezamenlijke verantwoordelijkheid!

 

Saamhorigheid

Onder de vlag van ‘saamhorigheid’ zullen de ongeveer zestig Katwijkse kerkbalanslopers worden geïnspireerd als het kinderkoor De Vrolijke Noot ze met het mooie Actie Kerkbalans-lied zal toezingen. Jong en oud(er) worden zo bij deze actie verbonden. Die saamhorigheid wordt ook getoond middels een permanente presentatie van foto’s op de beamers in genoemde kerk. En dat alles ook onder de noemer ‘samen ben je nooit alleen’. Die presentatie wordt op enig moment onderbroken door vertoonde filmbeelden van enige Katwijkse kerkbalanslopers die laten horen en zien waarom zij geven om en voor hun kerk. Meer gaan we niet verklappen, maar het belooft een feestelijk en inspirerend uurtje te worden.

 

Komt u, kom jij ook die zaterdag?

Ook vertegenwoordigers uit de andere vijf parochiekernen zullen aanwezig zijn en meedelen in de feestvreugde, want ‘saamhorigheid’ vier je ook met deze traditionele Actie Kerkbalans natuurlijk parochie-breed! En daarom is het zaterdag 19 januari van 12.45 – 13.30 uur nog mooier als ook u erbij bent. Voor een passend winters drankje wordt natuurlijk gezorgd, hoewel dit diocesane inluidmoment zelf al hartverwarmend genoeg is. De werkgroep ziet uit naar uw en jouw komst in de kerk van de H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 70 in Katwijk! Het is maar een uurtje, maar wel één die u / je niet graag wilt missen. De inloop is vanaf 12.30 uur.

 

Gerard Bol