Collecte via app

Geven tijdens livestream vieringen, eenvoudig, snel en veilig via een app

In de Goede Week kunt u alle vieringen via livestream thuis volgen. Wie thuis een viering live meebeleeft, kan dan via de GivT-app meedoen met de digitale collecte. Meedoen is ook met elkaar verbonden zijn!

Hoe werkt GivT?

Om te geven met GivT heeft u een smartphone (of iPhone) nodig, waarop de app van GivT geïnstalleerd moet worden. Neemt u daarom thuis even de tijd en download de GivT app (www.GivTapp.net/cloud) uit de App Store of Google Play. U registreert vervolgens uw e-mailadres en een wachtwoord, dan kunt u al geven.

Het is ook belangrijk om (eventueel op een later moment) de registratie te voltooien: dit betreft een volmacht met uw adres en bankgegevens zodat uw gave van uw bankrekeningnummer kan worden afgeschreven.

Als u na voltooiing van uw registratie de app opnieuw opent wordt op het scherm gevraagd: ‘Hoeveel wil je geven?’. Kies een bedrag in en toets op ‘Volgende’. Dan verschijnt ‘Kies hoe je wilt geven”. Onze aanbeveling is te kiezen voor ‘Lijst’. Dat werkt het fijnst. Na het maken van de keuze ‘Lijst’ verschijnt op het scherm ‘Kies aan wie je wil geven’. Met zoeken gaat u naar de naam van de parochie(kern): ‘Augustinus Parochie Oegstgeest’. Als u dan daarna onderaan het scherm drukt op ‘Geven’ en in het volgende scherm op ‘Volgende’ is uw collecte voltooid. Bedankt voor uw GivT!

Geen contant, toch geven
Contant geld verdwijnt steeds meer uit het straatbeeld. Als collectanten merken we dat ook en krijgen we steeds vaker de vraag of digitaal doneren ook mogelijk is. Digitaal collecteren met GivT biedt daarvoor een oplossing. Het is een slimme techniek om iedereen zonder contant geld in staat te stellen om met een smartphone te geven. Het is dus een aanvullende manier van geven, want het contant geven blijft in stand. Heeft u geen contant geld meer bij u, dan kunt u door GivT weer meedoen! Geven via GivT is anoniem en veilig. GivT respecteert uw privacy en werkt conform de AVG. Een ander voordeel van geven met GivT is dat uw giften door de belastingdienst worden geaccepteerd als aftrekbare posten (de parochie is ANBI-proof!).

‘De wereld is in de ban van het Coronavirus en beveelt aan om contante betalingen te vermijden en bij voorkeur te pinnen’. Hoe doen we dat dan met de collectes in de kerk? Zijn we als parochie(kern) daar wel op voorbereid? Jazeker, de Parochie H. Augustinus was er al mee bezig en sinds 5 april wordt er al met een digitale oplossing gewerkt: de GivT-app.