Kerk leeg in nachtmis

Oegstgeester r.-k. kerk leeg in de kerstnacht, nachtmis wordt gestreamd

Alle kerstnachtmissen worden gestreamd:

om 20.00 uur vanuit de H. Willibrordkerk in Oegstgeest (link: https://youtu.be/DgefVNw3eQI )

en de Joannes de Doperkerk in Katwijk en

om 22.00 uur vanuit de  Sint Willibrorduskerk in Wassenaar en de H. Laurentiuskerk in Voorschoten.

Op kerstavond kan men om 17.00 uur de livestream van de gezinsviering in Katwijk volgen.  Kinderkoor De Vrolijke Noot zal daar de muzikale ondersteuning verzorgen. Zie hiervoor www.joannesdedoper.nl.

Op Eerste Kerstdag zijn de vieringen als op zondag: om 9.30 uur in Katwijk en de S. Jozefkerk in Wassenaar; om 11.00 uur in Oegstgeest en Voorschoten; om 16.00 uur in De Goede Herder in Wassenaar. Vanuit Voorschoten wordt de viering gestreamd.

Op Tweede Kerstdag zijn er alleen vieringen om 9.30 uur, in de Sint Willibrordus in Wassenaar en in de Joannes de Doperkerk in Katwijk.

Voor de vieringen op Eerste en Tweede Kerstdag geldt dat er maximaal 30 kerkgangers mogen zijn (plus de voorgangers, misdienaars, zangers, organist, koster etc.). Reservering vooraf is dus noodzakelijk, voor Oegstgeest via 071 517 53 04 of pastorie@willibrordoegstgeest.nl

Tot hun verdriet heeft het Pastorale Team van de parochie H. Augustinus deze moeilijke beslissing moeten nemen. Op kerstavond zullen de vieringen dus zonder kerkgangers plaatsvinden. Waar er andere jaren zeer veel mensen naar deze vieringen kwamen, zijn er nu maar 30 per viering toegestaan. Wie beslist dan wie de ‘gelukkigen’ zullen zijn? Zo’n keuze mag je uit solidariteit met elkaar eigenlijk niet maken.

Daarom heeft men besloten om deze vieringen alleen via een livestream te laten volgen. Zie de website van de parochie voor de meest actuele informatie: www.parochie-augustinus.nl

In de dagen vóór Kerstmis en daarna is iedereen van harte welkom om een kaarsje op te steken en/of te komen bidden. Voor de openingstijden van de kerk kunt u de website van de  parochiekernen raadplegen. Voor de openingstijden van de kerk in Oegstgeest kunt u terecht op www.willibrordoegstgeest.nl of in de OKe.

Het Pastorale Team hoopt en bidt dat de blijde Geboorte van Christus dit jaar toch werkelijk gevierd en gevoeld mag worden, in ons hart, onze gezinnen en onze gemeenschap, die niet fysiek, maar wel geestelijk kan samenkomen. Zij wensen iedereen Zalig Kerstmis en een Gezegend Nieuwjaar!