Adventsactie 2015

Adventsactie

 

Gedurende de Adventstijd wordt het Kerala project weer wakker gekust. We ondersteunen de reeds bekende projecten: het laten sturderen van talentvolle jongeren, vrouwen wegwijs maken met naaimachines en helpen zelf een bedrijfje te gaan runnen en het laten draaien van de drukkerij en boekbinderij.

In de afgelopen jaren zijn er zo 3 groepen van 25 talentvolle jongeren uit arme gezinnen door gaan leren op het voortgezet onderwijs. Die ondersteuning loopt verder door dan de duur van ons project, tot ze hun einddiploma hebben gehaald.

Vele vrouwen hebben inmiddels hun vaardigheden op de naaimachine ontwikkeld en zijn in de weer met kleding en schooluniformen, tassen en andere benodigdheden.

De drukkerij draait volop en produceert schriften aantekenbloks.

De Franciscan Zusters ter plaatste in Kerala, houden een oogje in het zeil en melden ons dat de projecten heel goed verlopen.

We hebben ons voor drie jaar aan het Kerala-project verbonden. We gaan nu het laatste jaar in. Maar laatste loodjes hoeven niet het zwaarste te zijn als we er allemaal onze schouders onder zetten.

Deurcollectes zijn er de derde zondag van de advent en na de kerstvieringen. Ook de olifant wacht u weer op om gul gevoed te worden.