Gezinsmiddag

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
zo 8 oktober
12:30 - 15:30

Locatie
Sint Jozef kerk
Parklaan 28
2241XN Wassenaar

Categorie
Activiteiten


Eerste gezinsmiddag voor alle gezinnen in de hele parochie. Er is voor verschillende leeftijdsgroepen een programma met veel ruimte voor ontmoeting. Leuk als u erbij bent!

De middag is bedoeld als geloofsverdieping voor ieder op zijn eigen niveau en ook als kans om elkaar als gezinnen te ontmoeten. De middag gaat om 12.30 uur van start met een gezamenlijke lunch, daarna verdelen we ons in groepen. De ouders krijgen een inleiding van pastoor Hagen met als thema de liefde. Wat kan Christus, Maria, de Kerk, voor ons betekenen op het vlak van de liefde?

De kinderen t/m groep 6 gaan spelenderwijs in gesprek met de blauwe zusters over Jezus. De tieners gaan met de jongeren van RKJ Augustinus en kapelaan Boris naar de scouting. Actie en nadenken over geloof gaan deze middag samen!

Ouders
Liefde is in de wereld een veelgebruikt woord, maar in de Kerk is het een nog belangrijker thema. Hebben die twee iets met elkaar te maken of kijkt de wereld heel anders naar liefde dan de Kerk? En hoe zit dat dan in het huwelijk en in de opvoeding, maar ook op het werk? Wat kan Christus, Maria, de Kerk, voor ons betekenen op het vlak van de liefde? Pastoor Michel Hagen zal hierover een inleiding houden en met name enkele punten aanstippen die de afgelopen periode door Paus Franciscus naar voren zijn gebracht. Na afloop van de inleiding is er tijd om met elkaar van gedachten te wisselen onder het genot van een kop thee of koffie.

Kinderen t/m groep 6
Zij gaan spelenderwijs in gesprek met de blauwe zusters over Jezus. Ze kunnen een rozenkrans maken, er is een speel- en kleurhoek en de zusters zijn goed in het verzinnen van leuke activiteiten. Ze krijgen halverwege iets lekkers te eten en te drinken.

Tieners vanaf groep 7
Samen met de jongeren van RKJ Augustinus en kapelaan Boris gaan ze naar de scouting. Trek vooral oude kleding aan. Actie en nadenken over geloof gaan deze middag samen!

Samenkomst in de kerk
Om 14.30 uur komen de ouders en kinderen t/m groep 6 samen in de Sint Jozef kerk. De pastoor zal de gezinnen en de gemaakte rozenkransen zegenen. Samen zullen we een tientje bidden. Om 15.00 uur ronden we af en de ouders met tieners kunnen hun kinderen afhalen bij scouting van Woesik. Ze eindigen om 15.30 uur.

Aanmelden
Kindermis.jozefkerk@hotmail.com : Gelieve aan te geven namen en leeftijden.

Kosten
Vrijwillige bijdrage (zelf lunch meenemen, voor drinken wordt gezorgd)