Kerkproeverij

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
zo 16 september
11:00 - 12:00

Locatie
H. Willibrord kerk
Rhijngeesterstraatweg 35
2341BR Oegstgeest

Categorie
Activiteiten


Vorig jaar was de eerste keer dat in Nederland de ‘Kerkproeverij’ werd gehouden. Aan deze landelijke actie deden honderden kerken in Nederland mee, ook onze parochiekern. De Nederlandse bisschoppen ondersteunden de actie met een speciaal uitdeelboekje: Katholiek zijn in deze tijd.

Ook dit jaar is er weer Kerkproeverij, in het weekend van 16 september. Vanuit het Pastoraal Team nodigen we u van harte uit mee te doen.

Het is het beste iemand uit te nodigen die je al kent, mensen die jou vertrouwen, buren, vrienden, kennissen.
De uitnodiging kan luchtig en vrijblijvend zijn: “Vind je het leuk om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag houden we speciaal rekening met gasten.” Laat het een persoonlijke, mondelinge uitnodiging zijn, niet met een briefje door de brievenbus. Je kunt erbij vertellen
dat er niets van hen verwacht wordt, en dat ze kunnen gaan ‘zoals ze zijn’. Het doen van de uitnodiging, daar gaat het om. Het is ook prima als mensen nee zeggen.

Koffie na de viering
Op 16 september zullen de vieringen in onze parochiekern niet anders zijn dan anders. Maar wel wordt er natuurlijk rekening gehouden met de gasten, door ze welkom te heten, en door bij onderdelen van de liturgie af en toe wat uit te leggen. Ook zal er na de viering koffie en thee zijn, en natuurlijk gelegenheid voor ontmoeting.