Palmpasen met kinderen

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
zo 25 maart
10:30

Locatie
H. Willibrord kerk
Rhijngeesterstraatweg 35
2341BR Oegstgeest

Categorie
Activiteiten


Optocht met Palmpaasstokken

Voorafgaand aan de viering om 11.00 uur, zijn alle kinderen op zondag 25 maart, Palmzondag, om 10.30 uur van harte welkom met hun kant-en-klare palmpaasstok in de pastorie van onze H. Willibrordkerk. Via de deur bij de keuken, aan de achterkant van de kerk, kun je naar binnen. Het is de bedoeling dat de kinderen een houten kruis versieren met bijvoorbeeld fruit, rozijntjes, paaseitjes en andere lekkere dingen. Bovenin plaatst u ook alvast een broodhaantje (zelf bakken of kopen bij de bakker). Iedereen krijgt ter plekke nog het gewijde buxustakje om de stok helemaal af te maken. Op internet staan veel voorbeelden en uitleg over het maken van een Palmpaasstok en het broodhaantje.

Ieder jaar op Palmzondag, de zondag voor Pasen, herdenken we de intocht van Jezus in Jeruzalem. De mensen verwelkomden en vereerden hem toen met palmtakken. Deze intocht werd jaren later nagebootst met de Palmpaasoptocht en sindsdien vieren we ieder jaar Palmpasen en maken we Palmpaasstokken.

Voorin kerk plaats gereserveerd
De kinderen lopen om 11.00 uur in optocht door de kerk en laten aan iedereen hun mooie stokken zien. Die leggen ze bij het altaar op de trappen. Daarna mogen zij voorin zitten op de kerkbanken die deze zondag speciaal voor kinderen en hun ouders of begeleiders zijn gereserveerd! Voor de allerkleinsten is zoals altijd in de pastorie de crèche geopend.Tijdens de mis zal kapelaan Boris ingaan op de betekenis van alle symbolen van de palmpaasstok. Wij hopen dat veel kinderen er deze zondag bij zijn om dit feest mee te maken.