Kerkhof

De R.K. begraafplaats van de parochiekern Oegstgeest is gelegen achter de H. Willibrordkerk.  Vanwege de beperkte ruimte is het uitsluitend bestemd voor parochianen uit Oegstgeest en hun directe familieleden. Op deze pagina zijn de diverse mogelijkheden, die u worden geboden, beknopt beschreven. Voor nadere informatie kunt u een e-mail sturen naar kerkhof@willibrordoegstgeest.nl, of kunt u terecht bij het secretariaat van de parochiekern Oegstgeest.

Openingstijden

1 april tot 1 oktober:  09:00 uur tot 19:00 uur
1 oktober tot 1 april:  09:00 uur tot 17:00 uur.

Soort graven

 • Algemeen graf
  In een algemeen graf worden drie overledenen boven elkaar begraven. Hierdoor kunnen er slechts kleine, rechtopstaande grafmonumenten worden geplaatst. Het graf wordt voor een periode van 12 jaar gehuurd. Verlenging is niet mogelijk. Wèl kunnen de stoffelijke resten na die tijd in een nieuw of bestaand familiegraf worden herbegraven.
 • Particulier graf (familiegraf)
  Een familiegraf biedt ruimte aan drie overledenen; de rechthebbende/familie beslist wie er in dit graf worden bijbegraven. Het graf wordt voor een periode van 20 jaar gehuurd. Indien ten tijde van een bijbegraving het huurcontract binnen 10 jaar zal zijn afgelopen is men verplicht dit contract zover te verlengen, dat de grafrust voor de laatst overledene 10 jaar bedraagt. Nadat de huurtermijn is afgelopen kan telkens met 10 jaar worden verlengd.
 • Kindergraf
  Een kindergraf biedt ruimte aan één kind t/m 11 jaar. Het graf wordt voor een periode van 20 jaar gehuurd, met de mogelijkheid dit steeds met een periode van 10 jaar te verlengen.

Urnen

 • Columbarium
  Een nis in het columbarium biedt ruimte aan twee urnen. De nis wordt gehuurd voor een periode van 20 jaar, met de mogelijkheid dit steeds met een periode van 10 jaar te verlengen. Ook kan een urn worden bijgezet in een familiegraf.
 • Urnengraf
  Een urn kan worden begraven in een urnengraf. Het graf wordt gehuurd voor een periode van 20 jaar, met de mogelijkheid van verlenging, steeds met een periode van 10 jaar.

Meer informatie
kerkhoftarieven 2024
kerkhofreglement Oegstgeest 2023

Nabestaanden gezocht
Klik hier