Kinderwoorddienst


Voor kinderen duurt een zondagse viering vaak lang en is het moeilijk om stil te blijven zitten. De teksten zijn voor hen ook vaak moeilijk te begrijpen omdat ze voor volwassenen bedoeld zijn. Daarom worden de kinderen van 4 tot en met 12 jaar direct na het welkomstwoord van de voorganger uitgenodigd om tijdens de mis naar voren te komen en mee te gaan naar hun eigen kinderwoorddienst in de pastorie.

Het evangelieverhaal wordt op een leuke en duidelijke manier verteld en uitgelegd zodat de kinderen de boodschap goed begrijpen. Daarna wordt de boodschap uit de lezing op speelse manier verder verwerkt met behulp van bijvoorbeeld een kleurplaat, puzzel of werkstuk. De kinderwoorddienst wordt afgesloten met een gebed. Voor de viering van de Eucharistie komen de kinderen terug in de kerk om samen met hun ouders of begeleiders de mis te vervolgen.

Hebt u interesse om actief mee te werken in de werkgroep? Neemt u dan contact op met het secretariaat van de parochie of met coördinator Chantal de Bree, tel. 071-515 6475.

Leuk als uw kind ook meedoet!