Kinderwoorddienst


Voor kinderen duurt een zondagse viering vaak lang en is het moeilijk om stil te blijven zitten. De teksten zijn voor hen ook vaak moeilijk te begrijpen omdat ze voor volwassenen bedoeld zijn. Daarom worden de kinderen van 4 tot en met 12 jaar direct na het welkomstwoord van de voorganger uitgenodigd om tijdens de mis naar voren te komen en mee te gaan naar hun eigen kinderwoorddienst in de pastorie.

Het evangelieverhaal wordt op een leuke en duidelijke manier verteld en uitgelegd zodat de kinderen de boodschap goed begrijpen. Daarna wordt de boodschap uit de lezing op speelse manier verder verwerkt met behulp van bijvoorbeeld een kleurplaat, puzzel of werkstuk. De kinderwoorddienst wordt afgesloten met een gebed. Voor de viering van de Eucharistie komen de kinderen terug in de kerk om samen met hun ouders of begeleiders de mis te vervolgen.

Hebt u interesse om actief mee te werken in de werkgroep? Neemt u dan contact op met het secretariaat van de parochie of met coördinator Chantal de Bree, tel. 071-515 6475.

Adventproject 2017

Vanaf zondag 3 december begint weer de bijzondere periode van Advent, wachten op wat komen gaat. Een periode van voorbereiding op Kerstmis. Tijdens de kinderwoorddiensten op de zondagen 3, 10 en 17 december volgen we met de kinderen een speciaal project. Als begeleiders laten we ons daarvoor inspireren door het aanbod van Kind op Zondag.

De bijbellezingen van deze periode komen uit het boek Jesaja. Hij schreef een bijzonder boek, waarmee hij de mensen van zijn tijd en van later moed insprak. Zijn boek lijkt wel wat op een dagboek: het gaat over dingen die gebeuren en hoe mensen zich daarbij kunnen voelen. Maar het bijzondere van dit ‘dagboek’ is dat het niet gaat over dagen die al geweest zijn, maar over dagen die nog komen gaan.
Jesaja kijkt verder dan het verdriet en de angst van vandaag: hij ziet dat God voor mensen blijft zorgen, dat hij zal komen om zijn volk te redden.

Natuurlijk ‘vertalen’ we de lezingen en de uitleg naar begrijpelijke taal voor de kinderen. En iedere week maken of knutselen we iets of we doen een spel of puzzel dat past bij het thema van die zondag.

Iedereen van 4 tot ca. 12 jaar (basisschool) is van harte welkom om mee te doen! Wilt u alvast meer hierover lezen, kijk dan eens op www.kindopzondag.nl

Leuk als uw kind ook meedoet!